Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Stiri din filme

      Filmul va rula, totodată, în cinematografele din țară funcționale și va intra și în programul celor care se vor redeschide în curând.
      În cadrul rezidenței, reprezentanții celor 16 proiecte selectate în programul FILM+ 2020 - 2021, vor avea loc sesiuni de lucru individuale, sesiuni de lucru pentru fiecare secțiune și sesiuni de lucru comune.
      Scris și regizat de cunoscutul dramaturg francez Nicolas Bedos, Cei mai frumoși ani va fi reprogramat și în cinematografele care, pentru moment, sunt închise.
      Începând de astăzi, profesorii de liceu din toată țara se pot înscrie pentru a viziona, alături de elevii lor, o selecție de 8 filme documentare recente care analizează, din diferite unghiuri, fenomenul fake news și ramificațiile lui.
      Acasă face parte din selecția oficială a Premiilor Academiei de Film Europene (EFA), în secțiunea dedicată documentarelor.
      Se apropie a 7-a ediție a festivalului de film documentar pentru liceeni luna.doc. Între 19 octombrie și 10 noiembrie, profesorii din toată țara și elevii lor vor avea ocazia să vizioneze online o selecție de 8 documentare pe tema fake news.
      „Văd că filmul e viu și încă în putere”, a declarat Thierry Frémaux, delegatul general al Festivalului de Film de la Cannes, la conferința de presă unde a anunțat anularea ediției din 2020, din cauza pandemiei de COVID-19.
      eatrul Național „Marin Sorescu” Craiova anunță deschiderea stagiunii 2020-2021 cu premiera spectacolului „Inimă și alte preparate din carne” de Dan Coman,regia Radu Afrim,
      Ajuns la ediția cu numărul 15, Festivalul Internațional de Film de Animație Animest (9-15 noiembrie) invită regizorii și producătorii de film de animație din România și Republica Moldova să își înscrie proiectele
      Conflictul bascilor din perspectiva a două familii, de-a lungul mai multor ani. Povestea a două femei care au crescut împreună: una este văduva unei victime a grupului terorist ETA, cealaltă, mama unui tânăr care s-a alăturat ETA.
      Filmele vor rula atât pe marele ecran, la Cinema Elvire Popesco din București, cât și în mediul online, prin platforma de streaming a festivalului.
      Filmul tratează o problemă mai mult decât actuală în contextul pandemiei, despre ale cărei implicații nu se vorbește în buletinele de știri: ”gig economy” – contracte de muncă pe termen scurt, drepturi reduse, muncă flexibilă și intensivă.
      „Sorry We Missed You” este prima premieră Independența Film din această toamnă. Filmul prezentat în selecția festivalului de la Cannes rulează pe marile ecrane din România din 25 septembrie.
      Documentarul de debut al lui Radu Ciorniciuc, realizat de-a lungul a patru ani, urmărește marea aventură prin care a trecut familia Enache, de la o viață în completă armonie cu natura, la traiul plin de provocări din marea junglă urbană.
      Premiul pentru Cel mai bun film, oferit de Conceptual Lab by Theo Nissim, în valoare de 1.000 de euro, a fost acordat scurtmetrajului Navigation (CA, r. Marlene Millar, c. Sandy Silva).
      Ediţia a 4-a a festivalului American Independent Film Festival, desfăşurată între 14 și 20 septembrie 2020, va fi una dintre cele mai bogate în premiere absolute pe marele ecran în România.
      Selecția filmelor de dans din acest an își are mizele în noi modalități de a privi, cunoaște și (re)prezenta prezentul și viitorul, pe alocuri cu încredere, uneori cu scepticism, în mod necesar cu umor și ironie.
      Filmul a câștigat multe premii internaționale, printre care Critics’ Week Award la Festivalul de Film de la Locarno și a fost selectat în cursa pentru nominalizări la Premiile Academiei Europene de Film.
      Acasă, My Home, documentarul de debut al lui Radu Ciorniciuc și Colectiv, regizat de Alexander Nanau, pe lista EFA Documentary Selection.
      Juriul BIDFF 2020 va fi format din artistul Farid Fairuz (RO), producătorul Patrice Nezan (FR) și coregrafa Chrysanthi Badeka (GR).
      Stirile 1-20
      1 2 3 4 5 6
      din 5457 stiri