Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Ultimul film din franciza "Harry Potter" a depăşit pragul încasărilor de 1 miliard de dolari

      1 august 2011, Autor: Oksana Radu
      Stirile cele mai citite
      Stirile cele mai comentate
      Am gasit Pentru tine

      Lungmetrajul "Harry Potter şi Talismanele Morţii: Partea 2", ultimul film din această franciză cinematografică, a intrat în clubul select al "filmelor miliardare", care au obţinut încasări de peste 1 miliard de dolari pe plan mondial.

       

      Reprezentanţii distribuitorului Warner Bros. au declarat, duminică, că ultimul film din franciza "Harry Potter" a depăşit acest celebrul prag de 1 miliard de dolari, obţinând încasări de 1,008 miliarde de dolari pe plan mondial, ocupând locul al optulea în topul filmelor cu cele mai mari încasări din istorie, informează accesshollywood.com.


      Potrivit Warner Bross, "Harry Potter şi Talismanele Morţii: Partea 2" va depăşi în curând filmul clasat pe poziţia a şaptea în acest top, animaţia "Alice în Ţara Minunilor" (1,024 miliarde de dolari), dar şi pe cel clasat pe locul al şaselea, "Piraţii din Caraibe: Pe ape şi mai tulburi", care este filmul cu cele mai mari încasări din acest an (1,032 miliarde de dolari).


      "Harry Potter şi Talismanele Morţii: Partea 2" este primul film din franciza "Harry Potter" care trece de pragul încasărilor de 1 miliard de dolari. Precedentul record de încasări stabilit de un film din această franciză era de 974,8 milioane de dolari şi aparţinea primului film din serie, "Harry Potter şi Piatra Filozofală", lansat pe marile ecrane în 2001.


      În capitolul final din seria "Harry Potter", tensiunea urcă la cote nebănuite, culminând cu bătălia epică dintre Harry Potter şi cel mai mare duşman, Lordul Cap-de-mort. Lunga călătorie ia sfârşit cu dramatica încleştare între bine şi rău. După ce au distrus un Horcrux şi au aflat semnificaţia magicelor Talismane ale Morţii, Harry, Ron şi Hermione continuă căutarea celorlalte Horcruxuri, pentru a avea o şansă de a-l distruge pe Cap-de-mort. Însă, spre ghinionul lor, maleficul personaj reuşeşte să pună mâna pe Bagheta de Soc şi acum vrea cu orice preţ să atace Şcoala Hogwarts şi să pună stăpânire pe cele două lumi.


      "Harry Potter şi Talismanele Morţii - Partea 2", ultimul film al fenomenului mondial ce are la bază romanele lui J. K. Rowling, este şi cel mai spectaculos de până în prezent, oferind pentru prima oară spectatorilor o experienţă cinematografică unică, datorată înaltei tehnologii 3D şi IMAX 3D. Filmul este adus pe marile ecrane româneşti de MediaPro Distribution.


      Primele trei poziţii în topul filmelor cu cele mai mari încasări din toate timpurile sunt ocupate de lungmetrajele "Avatar" (2,7 miliarde de dolari), "Titanic" (1,8 miliarde de dolari) şi "Stăpânul inelelor: Întoarcerea regelui" (1,11 miliarde de dolari).

       

       

      Sursa: mediafax.ro

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor