Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Premiile Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL

      17 august 2020, Autor: Anca Maco
      Stirile cele mai citite
      Stirile cele mai comentate
      Am gasit Pentru tine

      Publicul Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL a decis sâmbătă, 15 august, prin vot electronic, câștigătorii celei de-a 17-a ediții.

       

      Premiul Publicului pentru Cel mai bun scurtmetraj românesc, în valoare de 1.000 de Euro, oferit de DACIN-SARA, a fost acordat filmului ÎN NOAPTE, regizat de Ana Pasti.


      LEAVE OF ABSENCE, regizat de Anton Sazonov (Rusia), a câștigat Premiul Publicului pentru Cel mai bun scurtmetraj străin, în valoare de 1.000 de Euro oferit de UCIN.

       

       

      KAIMOS, regizat de Sarra Tsorakidis, este scurtmetrajul căruia anul acesta Fundația ANONIMUL i-a acordat Premiul Ovidiu Bose Paștină, în valoare de 1.000 de Euro.

       

      Cea de-a 17-a ediție a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL a avut loc în perioada 12 - 16 august la Sfântu Gheorghe, Delta Dunării, și a reunit în selecția competiției de scurmetrametraj românesc 9 titluri, iar competiția de scurtmetraj internațional 10 filme din Iran, SUA, Danemarca, Vietnam, Polonia, Rusia, Singapore, Spania şi Lituania. Criticul de film Ionuț Mareș a realizat selecția ambelor competiții.

       

      Programul festivalului a fost completat cu cele mai noi lungmetraje de ficțiune și documentare românești, filme care încă nu au fost lansate în cinematografe, precum MALMKROG al lui Cristi Puiu și ACASĂ, în regia lui Radu Ciorniciuc, filme ale căror premiere au fost amânate la instaurarea stării de urgență din primăvara acestui an, precum 5 MINUTE, în regia lui Dan Chișu și IVANA CEA GROAZNICĂ, în regia Ivanei Mladenović sau filme apreciate de public și în marile festivaluri internaționale precum COLECTIV, documentarul lui Alexander Nanau.

       

      Spectatorii ANONIMUL IIFF au putut vedea în premieră națională, în deschiderea festivalului, THE FATHER, debutul în lungmetraj al dramaturgului Florian Zeller, cu Anthony Hopkins și Olivia Colman, care a beneficiat doar de premiera internațională la Sundance, și care urmează să intre în cinematografele din întreaga lume atunci când acestea se vor redeschide.

       

      Ediția din acest an a festivalului s-a desfășurat în condiții speciale, impuse de pandemie, cu un număr restrâns de spectatori la fiecare proiecție, și măsuri de distanțare fizică. Printre invitații speciali ai evenimentului s-au numărat regizorul Dan Chișu, actrița Diana Cavallioti, producătoarea Anamaria Antoci, jurnalista de investigație Mirela Neag, precum și realizatorii scurtmetrajelor românești: Alina Șerban, Ana Pasti, Andrei Răuțu, Claudiu Mitcu, Lucia Chicoș, Sarra Tsorakidis, și actorul Cristian Robe. Prezentatorul celei de-a 17-a ediții ANONIMUL IIFF a fost actorul și muzicianul Alex Ștefănescu.

       

      Website | Facebook | Instagram

      ***

       

      Proiect cultural co-finanțat de Ministerul Culturii, Centrul Național al Cinematografiei, Dacin Sara și Uniunea Cineaștilor din România.

      Văzut de Radio Guerrilla

      Parteneri media: News.ro, Urban.ro, Ziarul Metropolis, Liternet, Lifecouching by Gojira, Munteanu Recomandă.

       

       

      sursa: ANONIMUL IIFF

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor