Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      „Ivana cea Groaznică” în deschiderea Ceau, Cinema!

      7 iulie 2020, Autor: Anca Maco
      Stirile cele mai citite
      Stirile cele mai comentate
      Am gasit Pentru tine

      Lungmetrajul „Ivana cea Groaznică”, regizat de Ivana Mladenović, va deschide săptămâna viitoare cea de-a şaptea ediție a Festivalului Ceau, Cinema! de la Timişoara, proiecție ce va fi susținută de Conceptual Lab by Theo Nissim. Festivalul va avea loc între 16 şi 19 iulie, într-o ediţie limitată, adaptată la noua situaţie sanitară, exclusiv în aer liber, la Grădina de Vară „Capitol” şi în fostul cinematograf Arta, cu respectarea tuturor măsurilor de protecţie impuse de autorităţi.

       

      „E o reală bucurie pentru Conceptual Lab să susțină și în acest an cel mai important festival de film de la Timișoara. Acum, mai mult ca oricând, trebuie să ne menținem sănătoși atât fizic, cât și mental, iar faptul că festivalul Ceau, Cinema! se întâmplă într-o ediție limitată, coordonată responsabil pentru siguranța publicului cinefil, e o doză necesară de good vibe și optimism! Sărbătorim deschiderea festivalului cu un film care a făcut deja înconjurul lumii, prezentat în premieră la Timișoara și ne bucurăm să susținem din nou cinematografia românească”, declară Theo Nissim, fondatorul Conceptual Lab.

       

      Pelicula „Ivana cea Groaznică”, producție România-Serbia regizată de Ivana Mladenović, care joacă şi rolul principal şi care va participa la o discuţie cu publicul, a fost recompensat cu premiul special al juriului secţiunii „Cineasti del Presente” din cadrul Festivalului de Film de la Locarno 2019. Lungmetrajul a fost prezentat în mai multe festivaluri internaţionale, printre care cele de la Zagreb, Angers, Trieste, Belgrad sau Göteborg. 

       

      „Ivana cea Groaznică” este o poveste neconvenţională despre oameni şi locuri, despre apartenenţă şi dor, spusă cu umor şi tandreţe. Actriţa de orugine sârbă Ivana, jucată de însăşi Ivana Mladenović, lucrează şi trăieşte în România, însă, după o serie de probleme de sănătate decide să îşi petreacă vara pe malul celălalt al Dunării, în Kladovo, oraşul natal. Familia şi prietenii regizoarei sunt invitaţi să aducă pe ecran propriile emoţii şi să se interpreteze pe ei înşişi într-o poveste cinematografică despre o femeie care nu îşi poate găsi locul pe niciunul dintre cele două maluri ale Dunării.

       

       

      Ajuns la ediţia a şaptea, Ceau, Cinema! este un festival dedicat filmului european, organizat de Asociaţia Marele Ecran şi Asociaţia Pelicula Culturală.

       

      Conceptual Lab are ca misiune principală susținerea industriilor creative și promovarea proiectelor culturale relevante pentru public. Festivalul Internațional de Film Transilvania - TIFF, Festivalul Tânăr de la Sibiu, Ceau Cinema Timișoara, Bucharest International Dance Film Festival sunt câteva din evenimentele în care Conceptual Lab s-a implicat activ în ultimii ani.

       

       

       

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor