Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Bucureștiul se transformă în capitala distracției pentru copii: Minimest, între 4 și 13 octombrie

      13 septembrie 2019, Autor: Anca Maco
      Stirile cele mai citite
      Stirile cele mai comentate
      Am gasit Pentru tine

      Cea de-a 14-a ediție a Festivalului Internațional de Film de Animație Animest invită copiii la distracție, între 4 și 13 octombrie, în secțiunea dedicată lor - Minimest.

       

      Micii iubitori de film pot vedea nouă lungmetraje de animație  și alte 28 de scurtmetraje care vor concura pentru premiul secțiunii, oferit în baza notelor acordate de către cei mai exigenți jurați. Aventura începe chiar din prima zi de festival, cu povestea băiatului curajos din „Iacob, Mimi și câinii vorbitori”, care se hotărăște să-și folosească toată istețimea din dotare pentru a salva parcul orașului de la demolare.

       

      De și mai multe peripeții vor avea parte personajele din „Cirkeline, Coco și rinocerii sălbatici”, două fetițe hotărâte să viziteze Africa și să le demonstreze micilor cinefili că prietenia adevărată nu ține cont de culoarea pielii. Filmul a fost inclus în competiția pentru Ursul de Cristal la Festivalul de la Berlin și este recomandat tuturor copiilor de peste 3 ani.       

      De la Berlinală vin și personajele haioase din „Gordon și Paddy”, un detectiv care visează la pensionare și curajoasa lui succesoare, gata să răspundă tuturor provocărilor neașteptate pe care noul său rol i le așază în cale. Nebănuite sunt și detaliile pe care le descoperă Vitello în căutarea tatălui pe care nu l-a cunoscut niciodată. Dorința lui de a descoperi adevărata poveste a familiei sale îl va face să se simtă mult mai recunoscător pentru viața pe care o are.

       

      Din Estonia, țara invitată la cea de-a 14-a ediție Animest, ajung la București „Căpitanul Morten și Regina-păianjen”, despre călătoria fantastică a unui băiat care visează să devină marinar, și trilogia care urmărește aventurile adorabilei Lotte, o cățelușă care depășește orice obstacol, grație prietenilor ei. Despre o altfel de prietenie, Povestea Prințesei Emmy ilustrează relația profundă dintre oameni și necuvântătoare, spre încântarea micuților care-și doresc, în secret, să comunice cu animalele.

       

      Filmele din toată lumea selectate anul acesta în competiția de scurtmetraje Minimest abordează subiecte diverse, de la familie, acceptare și unitate, până la natură și protecția mediului înconjurător. Altele fac trimiteri la povești clasice, iar în câteva dintre ele, spectatorii fideli vor regăsi eroi pe care i-au cunoscut la edițiile anterioare. Câștigătorul Minimest va fi desemnat de juriul format din trei copii îndrăgostiți de poveștile animate.

       

      Filmelor dedicate celor mici li se alătură, pe lista de recomandări, bine cunoscutul „Missing Link”, cel mai recent lungmetraj de animație produs de celebrul studio Laika și „The Queen's Corgi”, aventura simpaticului cățel al Reginei Marii Britanii. O mulțime de alte povești potrivite pentru întreaga familie vor fi anunțate în curând, odată cu programul complet al acestei ediții.

       

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor