Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      10 locații din Cluj, gazdele proiecțiilor în aer liber la TIFF 2020, în perioada 31 iulie – 9 august

      17 iulie 2020, Autor: Anca Maco
      Stirile cele mai citite
      Stirile cele mai comentate
      Am gasit Pentru tine

      Cea de-a XIX-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania va avea loc în perioada 31 iulie – 9 august 2020, la Cluj-Napoca, iar toate proiecțiile vor fi, de această dată, în aer liber. Festivalul se reconfigurează, într-un an în care măsurile siguranță și cele de distanțare socială sunt prioritare, și propune o ediție care implică proiecții în peste 10 locații din Cluj-Napoca și din împrejurimi. Măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus vor fi obligatorii atât pentru echipă, cât și pentru public și invitați, și vor fi afișate vizibil în toate locațiile TIFF.

       

      TIFF 2020 se deschide vineri, 31 iulie, în Piața Unirii Open Air, cu La Belle Époque, o comedie franceză cu Daniel Auteuil, Guillaume Canet și Fanny Ardant pentru care biletele s-au epuizat în prima zi. Filmul va putea fi vizionat în paralel și în alte două locații, iar biletele pentru acestea vor fi puse în vânzare curând.

       

      Peste 130 de titluri selectate de directorul artistic Mihai Chirilov vor rula de-a lungul celor 10 zile la Cluj-Napoca, de la ora 21.30, cu excepția câtorva locații, în care startul se va da la ora 19.00.

       

      Pentru cei mici, filmele EducaTIFF vor fi difuzate dimineața, de la ora 10.00, în curtea Muzeului de Artă.

       

      În programul TIFF se regăsesc cinci dintre locațiile cu tradiție - Piața Unirii Open Air, Castelul Bánffy de la Bonțida, Arkhai Sculpture Park de la Vlaha, Muzeul de Artă Cluj și Iulius Parc Open Air, alături de altele noi, care vor fi amenajate special pentru festival.

       

      Locațiile TIFF 2020:

      • PIAȚA UNIRII OPEN AIR
      • MUZEUL DE ARTĂ, str. Piața Unirii, nr. 30
      • BÁTHORY, Curtea Liceului Teoretic „Báthory István”, str. Mihail Kogălniceanu nr. 2
      • COȘBUC, Curtea Liceului Național „George Coșbuc”, str. Avram Iancu, nr. 70-72
      • APÁCZAI, Curtea Liceului Teoretic „Apáczai Csere János”, str. Ion I. C. Brătianu, nr. 26
      • JÁNOS ZSIGMOND, Curtea Liceului Unitarian „János Zsigmond”, B-dul 21 Decembrie 1989, nr. 9
      • USAMV, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară, Calea Mănăștur 3-5
      • IULIUS PARC OPEN AIR, str. Alexandu Vaida Voevod, nr. 53 B,
      • BAZA TRANSILVANIA, B-dul 1 Decembrie 1918, nr. 41
      • HOIA, Aleea Muzeului Etnografic
      • VLAHA, Arkhai Sculpture Park
      • BONȚIDA, Castelul Bánffy

       

      În fiecare spațiu de proiecție, vor exista fluxuri de intrare și ieșire vizibil marcate, iar membrii echipei TIFF vor ghida în permanență accesul. La intrare, se vor scana biletele, se va efectua un triaj observațional și se va verifica temperatura (non-contact). Astfel, persoanele care au temperatura mai mare de 37,3°C sau prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree), cât și cele care refuză să le fie verificată temperatura nu vor avea acces în locație. Purtarea măștii și respectarea distanței de minimum 1,5 metri între persoane vor fi obligatorii pe tot parcursul evenimentului. Scaunele vor fi aranjate în două moduri, pentru o persoană și pentru 2 persoane care vor viziona filmul împreună, și vor fi dezinfectate după fiecare proiecție, cu substanțe avizate. Regulile detaliate vor fi publicate pe site-ul tiff.ro și vor fi afișate în locații.  


      Bilete

      Biletele vor fi puse în vânzare online, după 21 iulie, pe tiff.eventbook.ro și prin TIFF Official App (disponibilă în Google Play și App Store). Va exista un singur punct de vânzare a biletelor, în Piața Unirii, spectatorii fiind îndemnați să opteze pentru achiziția lor online. Anul acesta, vor fi două tipuri de tichete pentru proiecțiile obișnuite: bilet de intrare single, de 20 de lei (valabil pentru o singură proiecţie, pentru o singură persoană) și bilet de intrare combo (valabil pentru două persoane), de 35 de lei. Prețul unui bilet pentru gala de deschidere și evenimentele speciale este 30 de lei, iar cel pentru Gala de închidere, din Piața Unirii, pe 8 august, de 50 de lei. Numărul locurilor va fi limitat, doar în câteva locații fiind posibil numărul maxim de 500 de participanți admis prin lege pentru evenimentele în aer liber.

       

       

       

       

      ***

      Festivalul Internațional de Film Transilvania este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociația Festivalul de Film Transilvania.

      Cu sprijinul: Ministerului Culturii, Centrului Național al Cinematografiei, Primăriei și Consiliul Local Cluj-Napoca, Programului Europa Creativă – MEDIA al Uniunii Europene

      tiff.ro | FB: TransilvaniaIFF | InstagramYoutube  

      Filme oricând și oriunde pe teritoriul României, pe TIFF Unlimited: unlimited.tiff.ro.


      SURSA: TIFF


      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor