Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Dumbrava minunata - 1968

      Sinopsis

      Filmul Dumbrava minunata, o feerie muzicala,  a fost inspirat de povestea omonima a lui Mihail Sadoveanu. Scenariul  povesteste aventurile unei fetite necajite si triste din cauza comportamentului mamei sale vitrege. Lizuca, o fetita de 5-6 ani, este lipsita de afectiune si tanjeste de dorul bunicilor care o cresteau dupa moartea mamei sale. 

      Singura consolare este prietenia cu catelul Patrocle. Intr-o zi, fetita se hotaraste sa plece din locul in care indura numai umilinte si sa se intoarca in casa bunicilor de langa dumbrava. Pleaca la drum plina de curaj. Este surprinsa de caderea noptii in padure. Impreuna cu prietenul ei fidel, Patrocle, Lizuca adoarme intr-o scorbura de copac. In vis, dumbrava se transforma intr-o lume feerica, populata de vietati minunate si personaje de basm, care o primesc cu multa caldura. 

      Dimineata, fetita, fericita de visele noptii, este gasita de bunici si dusa in casa batraneasca, atat de draga si de primitoare. In aventura din Dumbrava minunata o insoteste bunul ei prieten, Patrocle.