Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Anunta-ma

      Cand se lanseaza in cinema

      Cand se lanseaza pe DVD

      Cand apar stiri noi

      Cand vine la TV

      Sinopsis Cuibul de viespi

      Filmul Cuibul de viespi este o ecranizare dupa comedia satirica „Gaitele” de Al. Kiritescu, perla a dramaturgiei romanesti. Actiunea se petrece, la Craiova, prin anii 1930, pe cand Bucurestiul era considerat ca fiind „Micul Paris”. In familia Duduleanu (arendasi prosperi) Aneta (Tamara Buciuceanu-Botez), sora cea mare, conduce clanul cu mana de fier.

       

      Fiica ei Margareta, romantioasa si bolnavicioasa e casatorita cu tanarul jurnalist Mircea Aldea. E sufocata de mediul anost al familiei si al orasului. „Cucoanele” isi omoara plictisul barfind, jucand carti, savurand dulceturi si urmarind, avide, ceremoniile mortuare ale orasului.

       

      Dudulenii si-au adus din Germania o „freuilain” care sa se ocupe de grijile casei. Cu un haz plin de aluzii, "froaila" altoieste pronuntia ei rigid-nemteasca pe limbajul arhaic rustic al stapanelor si pe frantuzismele snoabe ale modei timpului, intr-un melaj de un comic absolut irezistibil.

       

      Monotonia si suficienta vietii Dudulenilor explodeaza odata cu aparitia intempestiva a Wandei (Viviana Alivizache), o ruda venita de la Paris; femeie frumoasa, cocheta, emancipata. Mircea si Wanda vor deveni amanti. Tradata, Margareta se sinucide. Se va spulbera falsul echilibru al familiei sau totul va reintra in matca prafuita a orasului provincial?

      CUMPARA

      Voteaza Cuibul de viespi

      Trailer (0) Cuibul de viespi
      Fotografii (9) Cuibul de viespi
      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor
      2011-07-02