Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Allison Janney

      Biografie

      Allison Janey este o actrita americana, detinatoare a multe premii, care si-a castigat reputatia prin aparitii in numeroase piese de teatru si filme, iesind in evidenta cu rolul unuia dintre personajele principale din serialul “The West Wing” (1999). Publicatia “Entertainment Weekly”, descrie prezenta sa scenica, ca fiind deosebit de frumoasa si expresiva.  De asemenea, aceeasi revista o caracterizeaza drept o actrita, ale carei reprezentatii merita vazute.

       

      In timp ce studia la Colegiul Kenyon, Janney a acceptat sa mearga la o auditie pentru o piesa, regizata de legendarul actor Paul Newman, pe care a castigat-o. In timpul interviului, stiind ca Newman este pasionat de cursele de masini, i-a explicat cum a parcurs cele 130 de mile de acasa pana la colegiu, intr-un timp foarte scurt.

       

      Dupa ce a absolvit cu o diploma in drama, Allison Janney a urmat sfatului Joannei Woodwart de a-si continua studiile la Neighborhood Playhouse din New York. De asemenea, a studiat la Academia Regala de Arta Dramatica din Londra. La inceputul carierei sale, Janney a avut roluri in telenovele precum, “As the World Turns” (1956) si “The Guiding Light” (1952). Mai tarziu, a avut reprezentatii memorabile in filmele Drop Dead Gorgeous (1999), 10 Things I Hate About You (1999), American Beauty (1999) si Nurse Betty (2000), printre altele.