Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Katherine Heigl

      Biografie

      Katherine Heigl este o actriță de origine americană nascuta la 24 noiembrie 1978 Washington D.C


      Are trei frați: Meg, Jason și Holt, ea fiind cea mai mica. A trăit în Virginia și apoi în Denver, până când familia sa s-a stabilit în Connecticut, într-un carier prosper din New Canaan, unde și-a petrecut cea mai mare parte a copilăriei.

       

      Și-a început cariera ca model, la Wilhelmina Models iar debutul ca actriță și l-a făcut în filmul That Night.

       

      A jucat alături de Isabel Evans în serialul de televiziune Roswell, dar a devenit foarte populară după apariția în serialul de succes Anatomia lui Grey.  A apărut pe coperțile mai multor reviste, ca model, printre care Maxim, Vanity Fair sau Cosmopolitan.

       

      Este casatorita din anul 2007 cu Josh Kelley.

       

      A cunoscut succesul comercial graţie rolului din comedia romantică a lui Judd Apatow "Knocked Up", care a fost urmat de un rol în alte comedii, "27 Dresses" şi "The Ugly Truth", la ultimul film fiind şi producător executiv.  ShoWest Awards a numit-o pe Heigl "Female Star of the Year" în 2010.

       

      Heigl va apărea în ianuarie, în rolul Stephanie Plum din "One for the Money", inspirat de seria de romane de succes scrise de Janet Evanovich. Regizat de Julie Ann Robinson şi produs de Tom Rosenberg, Gary Lucchesi, Wendy Finerman şi Sidney Kimmel, Heigl va fi producător executiv prin intermediul companiei sale, Abishag. Heigl a încheiat filmările la "The Wedding."

       

      Filmografia ei include "Life As We Know It", regizată de Greg Berlanti; comedia de acţiune "Killers" de Robert Luketic; comedia "The Ringer"; filmul de mare succes la critică a lui Steven Soderbergh "King of the Hill"; "Under Siege 2: Dark Territory"; "Stand-Ins"; şi "That Night." Primul ei rol într-un film artistic a fost în pelicula "My Father the Hero."  

       

      Heigl va juca în "The Knitting Circle" produs de HBO Films, ea fiind şi producător executiv, împreună cu mama şi asociata ei, Nancy Heigl, alături de Pine Street Pictures. Craig Wright scrie un scenariu inspirat de romanul cu mare succes comercial scris de Ann Hood. Abishag a anunţat recent că va produce seria "Trending", pentru CW Network, în parteneriat cu Lakeshore Entertainment şi CBS TV Studios. Gren Wells scrie episodul pilot.

       

      În televiziune, timp de şase ani, Heigl a jucat rolul rr. Isobel "Izzie" Stevens în drama medicală de succes difuzată de ABC "Grey Anatomy." În 2007, a fost nominalizată la Emmy Award şi la Globurile de Aur pentru interpretarea ei în acest serial. Heigl a mai jucat şi în drama SF produsă de The WB, "Roswell."