Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      John C. Reilly

      Biografie

      Al cincilea dintre cei sase copii nascuti de un tata irlandez si o mama lituaniana, John C. Reilly s-a nascut in Chicago, Illinois. Si-a facut debutul pe scena la varsta de opt ani. A studiat la Scoala de Drama Goodman si in cele din urma a devenit membru al renumitului teatru Steppenwolf din Chicago.

       

      Prima aparitie intr-un film a venit cu un mic rol in drama despre razboiul din Vietnam, Ororile razboiului (1989), regizat de Brian De Palma. Cariera lui Reilly a luat amploare pe parcursul anilor 1990, aratandu-si talentul sau uimitor in filme, cum ar fi Days of Thunder (1990), Shadows and Fog (1991), What's Eating Gilbert Grape (1993) si The River Wild (1994).

       

      A avut aparitii importante in filmele regizorului Paul Thomas Anderson, iar cele mai bune roluri ale sale au fost in Sydney (1996), Boogie Nights (1997) si Magnolia (1999). A continuat sa castige aprecierea criticilor pentru rolul sau de soldat trimis pe front, in productia lui Terrence Malick, La hotarul dintre viata si moarte (1998).

       

      Pe scena, John C. Reilly a uimit publicul in "The Grapes of Wrath" pe Broadway, "A Streetcar Named Desire" si "Othello" la Steppenwolf si a castigat un premiu Outer Critics Circle si o nominalizare la premiile Tony pentru "True West", alaturi de un alt interpret talentat, Philip Seymour Hoffman.