Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Benicio Del Toro

      Biografie

      Un favorit al impatimitilor de cinematografie, Benicio Del Toro a castigat aprecierea publicului ca politistul mexican cinstit, din filmul lui Steven Soderbergh, Traffic (2000). Nascut in Puerto Rico la 19 februarie 1967, Benicio este fiul avocatilor Gustavo si Fausta Sanchez Del Toro.

       

      Dupa decesul mamei, pe cand acesta era mic, familia s-a mutat la o ferma din Pennsylvania. Benicio Del Toro a fost jucator de baschet, dar a decis sa studieze la Universitatea California, din San Diego, pentru a fi un om de afaceri, la fel ca tatal sau.

       

      In timpul facultatii a luat o lectie de actorie, care l-a determinat sa renunte la studii si sa plece la Los Angeles pentru a studia cu legendara profesoara Stella Adler care l-a incurajat sa urmeze o cariera in film si dramaturgie. Pentru putin timp, a ascuns acest lucru de familia sa.

       

      A avut cateva aparitii in televiziune si este remarcat intr-un episod din "Miami Vice" si in serialul NBC "Drug Wars: The Camarena Story" (1990). A fost distribuit apoi in rolul negativ Dario, din filmul cu James Bond "Licence to Kill"(1989), in rolul principal din Excess Baggage (1997) si in alte filme interesante, lucrand cu regizori si actori de renume. A fost comparat cu James Dean si Marlon Brando si poreclit de critici "spaniolul Brad Pitt".