Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Michael Keaton

      Biografie

      Actorul Michael Keaton, cu numele real Michael John Douglas s-a nascut pe 5 septembrie 1951 in Coraopolis, Pennsylvannia. Timp de doi ani, a urmat cursurile scolii Kent State, apoi a renuntat si s-a mutat in Pittsburgh. Incercarile sale in stand-up comedy, au dat gres, lucru ce l-a determinat sa lucreze in spatele camerelor de filmat, acceptand postul de cameraman la un post de televiziune local.

       

      Dupa putin timp, a considerat ca locul lui este in fata camerei de filmat si nu in spatele acesteia. Si-a facut debutul in televiziune in mai multe episoade ale serialului Mister Roger's Neighborhood (1975). A parasit apoi Pittsburgh-ul si s-a mutat in Los Angeles, unde incepe sa apara in productii TV, cum ar fi Maude (1977) sau The Marry Tyler Moore Hour (1979).

       

      Tot in aceasta perioada, s-a hotarat sa-si schimbe numele, pentru a inlatura confuzia creata cu numele celebrului actor Michael Douglas. Dupa ce citeste un articol despre actrita Diane Keaton, considera ca numele care i se potriveste cel mai bine este Michael Keaton.

       

      Urmatorul lui succes a fost prin aparitia alaturi de James Belushi in serialul de comedie Working Stiffs (1979), care l-a condus spre un alt rol, acela din Night Shift (1982). Urmeaza apoi o serie de filme, printre care Cand mamica nu-i acasa... (1983), Johnny Dangerously (1984), Gung Ho (1986) si Beetle Juice (1988), productii ce i-au evidentiat talentul pentru comedie.