Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Sigourney Weaver

      Biografie

      Sigourney Weaver s-a nascut cu numele de Susan Alexandra Weaver, pe 8 octombrie 1949, la Spitalul Leroy din orasul New York. Tatal ei, producatorul TV Sylvester L. Weaver Jr., a vrut initial sa o numeasca Flavia, din cauza pasiunii sale pentru istoria romana (deja il numise pe fratele ei mai mare, Traian). Mama ei, Elizabeth Inglis, a fost o actrita britanica, care si-a sacrificat cariera pentru a-si forma o familie.

       

      In timpul anului 1959, familia Weavers a avut resedinta in 30 de locatii diferite. In 1961, Sigourney a inceput studiile in cadrul Academiei Brearley Girls, dar mama ei a mutat-o la o alta scoala privata din New York, Chapin. Sigourney era un pic mai inalta decat majoritatea colegilor ei de clasa (la varsta de 13 ani, avea deja 178 cm), motiv pentru care toti faceau glume pe seama ei.  

       

      In scopul de a fi acceptata de colegi, a inceput sa joace rolul de clovn al clasei. In 1962, familia ei s-a mutat la San Francisco, o experienta neplacuta pentru ea. Mai tarziu, s-au mutat inapoi la est de Connecticut, unde a devenit studenta la Scoala Ethel Walker. S-a confruntat si aici, cu aceleasi probleme de dinainte.

       

      In 1963, si-a schimbat numele in "Sigourney", inspirata de personajul "Sigourney Howard", din productia lui F. Scott Fitzgerald, "The Great Gatsby" (numele ei de nastere, Susan, a fost in onoarea celei mai bune prietene a mamei sale, Susan Pretzlik) . Dupa ce a terminat scoala in 1967, Sigourney Weaver a petrecut cateva luni in Israel, unde s-a logodit cu reporterul Aaron Latham, dar s-au despartit in scurt timp.