Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Keanu Reeves

      Biografie

      Unul dintre cei mai cunoscuti actori, Keanu Reeves a fost pe rand adorat, insultat si respectat de public. Reeves, al carui nume inseamna "briza rece peste munti" in hawaiiana, s-a nascut in Beirut, Liban la data de 2 septembrie 1964.

       

      Dupa ce mama lui, Patricia si tatal sau, Samuel Nowlin Reeves au divortat, Keanu s-a mutat cu mama lui si cu sora mai mica Kim, la New York, iar apoi in Toronto. Dupa numeroase aparitii in spoturi publicitare si scurtmetraje, a obtinut un rol secundar in filmul regizat de Rob Lowe, Youngblood (1986), care a fost filmat in Canada.

       

      La scurt timp, Reeves se indreapta spre Hollywood. Dupa o seria de roluri in filme pentru adolescenti, din care amintim River's Edge (1986) si Bill & Ted's Excellent Adventure (1989), in 1994 joaca in filmul cu buget mare Speed.

       

      Dupa rolurile din Feeling Minnesota (1996), The Last Time I Committed Suicide (1997), Johnny Mnemonic (1995) si Chain Reaction (1996), unele adevarate esecuri, Keanu da lovitura cu filmul Matrix (1999), o data cu care popularitatea actorului libanez a atins cote maxime.