Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Ben Affleck

      Biografie

      Benjamin Geza Affleck  s-a nascut pe 15 august 1972 in Berkeley, California, dar a crescut in Cambridge, Massachusetts.  Este fiul cel mare al muncitorului Tim Affleck si al profesoarei Chris Affleck. Are un frate mai mic, Casey, nascut in 1975, care este tot actor.

       

      Si-a dorit sa devina actor inca de mic copil, cand a jucat in The Voyage of the Mimi (1984). In acelasi an l-a cunoscut pe prietenul sau de-o viata, actorul Matt Damon. Adolescenta sa a constat in principal in filme si aparitii mici de televiziune, inclusiv Hands of a Stranger (1987) si The Second Voyage of the Mimi (1988).

       

      Si-a facut introducerea in filme de lung metraj in 1993, cand a jucat in Dazed and Confused (1993). Dupa aceea, a jucat in mai multe filme, cum ar fi Mallrats (1995) si Chasing Amy (1997), care au fost reusite, primind aprecierea pentru rolurile sale, la Festivalul de Film Sundance.

       

      Tot in aceeasi perioada, Ben Affleck si Matt Damon, satui de refuzurile primite pentru rolurile mari de la Hollywood, s-au hotarat sa scrie un scenariu in care ei urmau sa fie distribuiti in rolurile principale. Asa ca, dupa terminarea script-ul pentru Good Will Hunting (1997), i l-au dat impresarului lor Patrick Whitesell, care

      l-a aratat catorva studiouri de la Hollywood, iar in cele din urma a fost acceptat de Castlerock.

       

      Filmul a fost nominalizat pentru 9 premii Oscar si a castigat doua, inclusiv „cel mai bun scenariu original” pentru Ben şi Matt.