Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Bob Odenkirk

      Biografie

      Bob Odenkirk a crescut in Naperville, Illinois, fiind al doilea din cei sapte copii ai familiei. A lucrat ca DJ pentru WIDB, postul de radio al Universitatii Carbondale din Illinois. Dupa absolvire, s-a mutat la Chicago, unde a inceput sa lucreze in diverse studiouri.

       

      De asemenea, a facut stand-up comedy timp de multi ani. In Chicago s-a imprietenit cu Robert Smigel, care l-a ajutat mai tarziu sa devina scenarist pentru ”Saturday Night Live” (1975). A fost angajat pentru renumitul show in anul 1987, iar in 1989, a castigat un premiu Emmy pentru munca sa de scriitor.

       

      A lucrat pentru aceasta emisiune intre sezoanele 13-20 (1987-1995). Apoi, a inceput sa scrie pentru serialul ”Get a Life” (1990), in distributia caruia se afla Chris Elliot. Insa, serialul a fost anulat repede, Odenkirk angajandu-se ca scenarist pentru ”The Dennis Miller Show” (1992).

       

      In ”The Dennis Miller Show”, Bob Odenkirk si-a facut debutul ca actor, fiind remarcat de Ben Stiller care l-a angajat mai tarziu ca scenarist si actor in ”The Ben Stiller Show” (1992). Desi aceasta productie a avut doar 13 episoade, Bob a castigat un alt premiu Emmy pentru munca sa.