Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Actorul și filantropul Hill Harper (The Good Doctor): „Sănătatea este mai importantă decât orice altceva în societatea noastră”

      3 octombrie 2019, Autor: Anca Maco
      Camera Secreta
      Articolele cele mai citite
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Autori Filmsi
      Am gasit Pentru tine

      Unul din cele mai bune și mai sensibile seriale medicale din ultimii 5 ani, The Good Doctor, debutează în seara asta pe AXN, de la ora 22.00. Scris de David Shore, creatorul serialului House, care este și producător executiv, serialul abordează direct atitudinile nocive din spitale și nu numai, ipocrizia, aroganța și prejudecata, personajul principal fiind versiunea inocentă a celebrului Gregory House, iar tonul serialului fiind mult mai sentimental.

       

      Primul episod vă face cunoștință cu doctorul Shaun Murphy, un foarte tânăr chirurg cu autism, extrem de inteligent, care salvează viața unui adolescent în aeroport, în timp ce conducerea spitalului la care este chemat pentru un interviu discută oportunitatea angajării sale. Pe Shaun (Freddie Highmore) îl veți descoperi atât în acțiune, cât și prin interacțiunea cu ceilalți și prin flashback-uri care îi spun povestea copilăriei dificile, în care singurul aliat i-a fost fratele care l-a iubit și l-a încurajat mereu să-și urmeze visele. În colectivul spitalului St. Bonaventure, unde lucrează medici de top, are de dus în continuare o luptă cu prejudecățile, deși singurul său scop este acela de a salva vieți.
      Nu are experiență în citirea unor radiografii așa cum au medicii rodați, nu reușește să se exprime direct și inteligibil sub stres, la prima întâlnire cu alții, dar are sindromul savantului (și al salvatorului, deopotrivă), o istețime ieșită din comun, cu care compensează și o dorință enormă de implicare care-l ajută să fie mult mai atent decât restul colegilor la fiecare aspect al unui diagnostic. Iar asta scoate în evidență defectele celorlalți, atât în ceea ce privește profesia, cât și în privința atitudinii față de colegi sau pacienți și, în același timp, îi motivează pe profesioniști să fie mai buni, mai atenți.

       

       

      Medicul care se opune angajării sale, Marcus Andrews, e convins că incapacitatea acestuia de a arăta empatie, dificultatea de a relaționa cu colegii și pacienții sau reacțiile sale în condiții de stres ar putea dăuna actului medical în sine, dar și reputației spitalului pe care visează să îl conducă, așa că atacă decizia președintelui, un medic reputat care-l cunoaște pe Shaun de când acesta avea 14 ani și care susține că este mai buc decât orice alt chirurg pe care l-ar fi putut angaja la acel moment, fiind dispus să își riște funcția pentru a demonstra asta. 

       

       

      În rolul doctorului Marcus Andrews îl veți regăsi pe Hill Harper, un actor premiat, un autor foarte bine vândut și un mare filantrop. Harper a jucat în drama de succes „CSI: NY”, în seria premiată „Homeland”, precum și în producția „How It Really Happened With Hill Harper, iar pe scenă a putut fi văzut în piesa biografică “All Eyez on Me” a lui Tupac Shakur.

      Harper este autorul a patru New York Times best-seller-uri și a câștigat șapte premii NAACP Image Awards pentru scenografie și actorie.

      Este absolvent de top al universităților Brown și  Harvard Law School,  deține un master cu onoruri de la Kennedy School of Government ce aparține de Universitatea Harvard și diplome onorifice de doctorat de la Universitatea de Stat Winston-Salem, Universitatea Cheyney, Westfield State College, Tougaloo College, Lemoyne Owen College, Universitatea Dillard și Howard University.

       

      Fiu de medici, Harper este fondatorul Fundației „Manifest Your Destiny”, dedicată tinerilor talentați din medii defavorizate și care oferă programe de mentorat, burse și granturi. A făcut parte din Comitetul pentru cancer al Președintelui Obama, fiind numit de acesta în 2011.

      Hill Harper călătorește în întreaga lume, invitat ca speaker motivațional, abordând teme de actualitate și subiecte de interes pentru o gamă largă de public – tineri, adulți, cupluri și lideri de afaceri. În 2014, People Magazine l-a numit unul dintre cei mai sexy bărbați.

       

      Iată câteva dintre opiniile sale legate de acest serial pe care sper să-l vedeți, nu de alta, dar veți face imediat loc unor personaje și situații emoționate alături de care veți rămâne cu siguranță.

       

       

      Scenariul The Good Doctor

      În final, orice serial bun este bine scris. Nimeni nu poate face nimic, nu contează cine face parte din distribuție, totul stă în ceea ce se regăsește pe pagină. Cred că David Shore este unul dintre cei mai buni scriitori de televiziune și este evident acest lucru după ce citești scenariul. Și asta m-a entuziasmat. În plus, o distribuție minunată, este o combinație specială.

       

      Dr Marcus Andrews

      Unii îl pot considera antagonist, este perfecționist și nu crede că un individ care are autism ar trebui să fie un chirurg practicant; cu siguranță nu în secția sa chirurgicală. Este șeful secției de chirurgie, crede doar în excelență și din păcate, consideră că cineva cu dizabilități, deși este liber să-și trăiască viața cum vrea, nu are ce căuta în secția de chirurgie a celui mai bun spital din țară.

       

      Personajele cu care interacționează

      Principala mea interacțiunea mea în primul episod este cu medicul Aaron Glassman (interpretat de Richard Schiff) și avem opinii contradictorii. Nu-mi place de el și lui nu-mi place de mine, dar eu sunt mai bun decât el. 

       

      Cunoștințe despre autism

      Am fost în juriul Festivalului de Film de la Tribeca și a existat un documentar care trebuia să fie vizionat numit “Vaxxed”, care a fost retras din festival și am sfârșit solicitând să îl văd. În documentar se discuta despre autism, vaccinare și toate aceste probleme diferite și am ajuns să învăț din ce în ce mai mult despre autism. Mai mult, tatăl meu este psihiatru și problemele legate de sănătatea mentală, sănătatea fizică, bunăstarea, tot ceea ce se întâmplă cu generația tânără sunt incredibile. Am o fundație „Manifestă-ți destinul” pe care am început-o după ce am scris prima mea carte - „Cartea motivațională pentru bărbați tineri”. Mulți dintre tinerii care vin la fundație fac parte din spectrul autismului, așa că am făcut tot posibilul să încerc și să învăț cât mai mult. Nu sunt un expert, dar cu siguranță având în vedere creșterea numărului de diagnosticări, este ceva de care trebuie să fim conștienți.

       

      Pregătirea pentru rol

      Am mai jucat roluri de medic și am fost într-un serial în urmă cu câțiva ani, numit “City of Angels”, unde am interpretat un rezident la chirurgie, care era un fel de ticălos arogant, iar acum îl joc pe șeful lui, un chirurg arogant. Este o evoluție amuzantă, părinții mei sunt amândoi medici (mama - anestezist și tata - psihiatru). Am crescut în jurul medicamentelor și al spitalelor, așa că este interesant să joc acest rol.

       


       

      Spitalul – cadru pentru un serial dramatic

      Spitalul reprezintă adevărata diversitate a societății noastre și, indiferent cine ești, bogat sau sărac, sănătatea ta este unică. Îmi amintesc că Steve Jobs a spus că el ar da iPhone-ul și tot ce deține pentru a-și vedea fiica absolvind liceul. Sănătatea este practic mai importantă decât orice altceva în societatea noastră, cu siguranță mai importantă decât banii sau orice lucru căruia îi acordăm importanță. Cred că atunci când vezi că se întâmplă ceva într-un spital, din punctul de vedere al poveștii, mizele sunt atât de mari pentru personaje încât spitalul capătă valențe proprii – jocurile de culise, luptele, egourile, concurența.  Este un mediu roditor pentru o poveste bună.  

       

      Specificul serialului

      În cele din urmă, totul ține de scriitură și de actorie. Consider că aceste două elemente fac un serial grozav. Pentru mine, aceasta este formula magică – o distribuție bună și un scriitor talentat. Asta ar trebui să funcționeze.

      Cred că ne aflăm într-un moment în care vrem să vedem emisiuni / programe care ne ating corzile sensibile. Cred că acest serial te atinge și îmi place asta. Se pare că există atât de multe tipuri de seriale, seriale eveniment, dar aici este vorba doar de oameni reali, care trăiesc o viața reală, se ocupă de probleme reale și interacționează. Cred că un serial precum „This is Us” a arătat că dacă aduci emoție, oamenii vor să vadă asta.

      Sper ca serialul „The Good Doctor” să fie perceput ca ceva fresh, familiar, sper să fie resimțit ca un serial cu personaje noi care au intenții și dorințe noi. Nu vă pot spune unde am mai văzut un personaj principal care să aibă autism și care să fie chirurg într-un serial. E ceva nou. În același timp, ar trebui să existe o familiaritate, pentru că așa cum am spus, sper și cred că acest serial este în multe feluri o întoarcere la unele dintre serialele grozave cu care am crescut, mă emoționează.

       

       

      TRAILER

       

       

      O inovație pe care o aduce serialul sunt „pop-up-urile medicale”.

       

      Sunt încântat că avem aceste pop-uri întrucât suntem o generație care este bombardată cu informații constant. Făcând parte dintr-un serial procedural timp de peste 7 ani, pot să spun că este problematic să încerci să explici anumite părți tehnice într-un mod credibil. Prin aceste pop-up-uri, am reușit să eliminăm nevoia explicațiilor medicale din cadrul dialogurilor și să oferim într-un mod interesant și atractiv noțiunile necesare publicului.”, a declarat Daniel Dai Kim (Lost, Hawai Five-0), producător executiv.
      Cum se va descurca Shaun în noul mediu, dacă va reuși să își facă prieteni, să spună sau să râdă la o glumă, dar mai ales cum va reacționa când va salva o viață, aflați urmărind „Doctorul cel bun”, începând de azi, joia, de la ora 22.00, pe AXN.

      Comenteaza Subiectul
      ULTIMELE COMENTARII
      • Amalia 6 noiembrie 2019, 16:28

       Exorcistul

      • Elencu Andra Damaris 7 noiembrie 2019, 16:13

       The nun

      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor
      • Amalia 6 noiembrie 2019, 16:28

       Exorcistul

      • Elencu Andra Damaris 7 noiembrie 2019, 16:13

       The nun